Január után újra kisbabát találtak a Hetényi inkubátorában

Megosztás

Idén január elején számoltunk be róla a Szol24-en, hogy egy egészséges, érett csecsemőt találtak a babamentő inkubátorban a Hetényi Géza Kórházban. Alig telt el két hónap, ismét hasonló eset történt: március 9-én egy koraszülött kisbabát helyeztek el a berendezésben.

Az inkubátorok a kórházakban kritikus állapotban lévő, koraszülött vagy beteg újszülöttek számára kifejlesztett eszközök. Januárban a csecsemő- és gyermekosztály dolgozóitól a baba a Szolnoki Dániel nevet kapta, ezúttal pedig a Máté mellett döntöttek.

Március 9-én, azaz szombaton nyolc óra után érkezett a jelzés, hogy egy éretlen, 34-35-ik hétre született gyermeket helyeztek el, aki 2,6 kg-os súlyt nyomott akkor. A Szolnok TV bejegyzésében úgy olvasható, hogy a köldökcsonk megvizsgálása alapján pár nappal korábban születhetett.

Csakúgy, mint Dánielt, Mátét is megfelelő körülmények között vitték a kórházba, felöltöztették és takaróba tették. A kórház megkezdte a hivatalos gyámügyi eljárást.

Az esetről Szalay Ferenc polgármester is beszámolt: úgy fogalmazott, odaadó gondozásban részesül a kórházban, valamint bízik benne, hogy minél előbb szerető családba kerül a kisfiú.

Kép: Szolnok TV

Kapcsolódó cikkek